Spor Sana Güzel Gelecek

SPOR SANA GÜZEL GELECEK

 

Başakşehir Belediyesi, İstanbul Başakşehir FK, SARGEM ve Marmara Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan ‘'Spor Sana Güzel Gelecek'' projesi depremden etkilenen ve Başakşehir'de misafir edilen çocukların spor ile normalleşme süreçlerini hızlandırmak ve eğitici aktiviteler ile sosyalleşmelerine destek olmak üzere hayata geçirilmiştir.

Çocukların deprem gibi zorlu bir felaketi yaşaması ve sonrasında normal hayatlarına devam edebilmeleri için spor gibi aracı faaliyetlere ihtiyaç duymalarından yola çıkılarak hazırlanan proje, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü tesislerinde gerçekleştirilmiştir. 9-14 yaş grubunu kapsayan ve toplamda 2 ay süren projede Spor Bilim Kurulu tarafından hazırlanan bir müfredat uygulanmıştır.

Müfredat kapsamında çocuklarla çeşitli rekreatif etkinlikler, futbol maçı, basit dans uygulamaları, yoga, film etkinliği ve parkur oyunları yapılmıştır ve çocuklar ‘'Doğada 1 Gün'' etkinliklerine dâhil edilmiştir. Çocuklar süreç boyunca Milli Sporcu Merve Aydın, İBFK Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve takım kaptanı Volkan Babacan ile bir araya gelmişlerdir.

13 Mayıs 2023 tarihinde Fatih Terim Stadında gerçekleşen kapanış programında çocuklara çeşitli hediyeler ve madalyalar takdim edilmiştir. Ayrıca, İBFK sporcusu Adnan Janujaz'ın katılımıyla renkli görüntüler ortaya çıkmıştır.